Biljard

Biljard – Klassiskt spel att spela online

Vem tycker inte om att spela biljard? Vi har alla har gjort det någon gång i samband med ett barbesök eller i ett liknande sammanhang. Det finns ett antal olika varianter där kanske 8 ball är den vanligaste. Detta är ett spelsätt där två spelare får antingen ”halva” eller ”hela” klot. Halva är de som är hälften vita och hela de som helt enkelt är helfärgade. Genom att en av spelare ”spränger”, alltså gör den första stöten där kloten sprängs iväg över bordet, börjar spelet. Om ett klot, antingen halvt eller helt, slås i i samband med sprängningen så blir detta den spelarens val av klot.

spela spel biljard onlineEfter detta handlar det helt enkelt om att snabbast möjligt få i sina klot. Det som man skall passa sig för, och varför spelet kallas just ”eight ball”, är att du absolut inte får slå i det svarta klotet, klot nummer åtta. Detta innebär att du direkt kommer att förlora spelet. När du slår i ditt eget klot, ett eller flera, i en stöt får du möjligheten att fortsätta. Om du skulle slå i din motståndares klot, alternativt inte något klot alls, kommer det att bli din motspelares tur.

Detta är en typ av biljard men du kommer säkerligen komma i kontakt med fler varianter. I det online spel vi ger dig här på Spelaspel.eu kan du välja mellan två olika typer av biljard. Testa här idag och spela på biljard när du vill och hur du vill. Du kan dessutom spela biljard såväl mot dig själv, som mot en vän eller mot en dator här ovan. Detta gör att du kommer få väldigt roligt och kan lära dig mängder av taktik, strategier och annat under tiden du spelar. Ha det så roligt nu när du börjar spela biljard, det kommer garanterat göra att du får många roliga timmar framöver. Om du inte tycker det är så kul med biljard så kan vi tipsa kortspel på nätet som också är en rolig grej. Hoppas du får det riktigt kul nu och stort lycka till.