Mini DayZ

Mini DayZ gör ganska exakt vad du förväntar dig ett spel med namnet  DayZ. Det är ett överlevnadsspel men på en pytteliten skala. Allt är bara några få pixlar stora, och du måste hålla dig levande så länge som möjligt.

Problemet är att det finns väldigt många saker som försöker döda dig. Och det är inte enbart zombier som stalkar öarna som du befinner dig på. Nej, du kommer att behöva ta itu med svält, törst och hypotermi också. Åh, juste du kan även dö av blodförlust.

mini dayz

Styrsystemet är inte det bästa, och det finns en del att förbättra här. Jag rekommenderar att du använder den digitala joysticken, eftersom att trycka på skärmen för att ta dig fram ofta kan var lite ojämn.

Detta är ingen enkel resa och du kommer att bekämpa alla monster som kommer nära dig automatiskt.

Om du har en pistol, skjuter du den genom att trycka på en knapp. Det finns en knapp för att plocka upp saker och interagera med världen också. Du måste hämta mat, ammunition, vapen och vatten. Men du har dock ett väldigt begränsat lagerutrymme – så det gäller att tänka i förväg på vad du vill behålla och vad du kan tänka dig offra. Bönor eller kulor? Bandage eller en skjorta för att hålla dig varm? Det här är de typer av beslut du måste tänka igenom.

När spelet blir tufft – och de kommer det att bli – byggs spänningen upp till sitt yttersta. Visst, du är bara en samling av rimligt uttrycksfulla pixlar på en skärm, men när du sprintar från övergiven bil till ett hus och försöker hitta lite mat innan du svälter, samtidigt som ett gäng med zombier jagar dig – kommer dit hjärta sitta i halsgropen.

Släng in ett antal sätt att dö på och framför dig har du en upplevelse som du inte trodde du kunde uppleva på din lilla mobilskärm.

Hard-Z

Mini DayZ  är verkligen ett massivt spel, med massor av slumpmässigt genererade öar för dig att att utforska. omspelningsvärdet är även det stort då alla föremål slumpas fram under varje spelsession. Mini DayZ började som ett fanprojekt men plockades senare upp av utvecklaren Bohemia. Det är ett retrodoftande äventyr för den ensamma spelaren. Kostnadsfritt är det också, så det är bara att hoppa över till den officiella hemsidan för att spela.