Pokemon Tower Defense

Pokemon Tower Defense är ett annorlunda spel jämfört med andra tower defense. Här är det nämligen massor av text och förklaringar till hur du ska gå tillväga. På så sätt lämpar sig spelet främst för yngre som samtidigt som de får underhållning i form av ett roligt spel även kan lära sig lite engelska. Det är ett spel som inte är lika våldsamt som andra tower defense spel så jag skulle definitivt låta min barn få spela detta spelet.

Till skillnad mot vanliga tower defense som du nästan omgående placerar ut många torn så kontrollerar du endast ett torn här. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för den minsta generation att spela spelet.

Det kan ta lite tid att förstå att du måste uppdatera ditt torn och sedan kan du under hela spelets gång välja vilket vapen du vill att tornet ska använda. Det är inte jätteavancerad grafik eller vapen så här kan man absolut förklara för barnen att det endast är ett spel och inget våld.

Pokemon Tower Defense Grafik

Grafiken och ljudet är väl inte det bästa för att vara 2016. Det finns nog många som tycker det är alldeles för trist vilket jag tycker är en bra träning inför framtiden. Man måste lära sig att ha lite tålamod och detta var faktiskt de spelen som många äldre spelade när de var yngre. Jag tror det är bra för att parter att umgås tillsammans i spel som är lite äldre.

Pokemon Tower Defense Sammanfattning

Sammanfattningsvis så skulle jag säga att spelet är perfekt i utbildningssyfte för ett barn som inte tycker det är så roligt att inhämta kunskap om det engelska språket på annat sätt. Här gäller det att experimentera och göra saker gemensamt. Det är viktigt att du som förälder sitter med och spelar så att barnet faktiskt läser texten och förstår vad som händer och inte bara klickar sig vidare hela tiden för då försvinner själva inlärningsmomenten. Spelet för 3 av 5 i betyg.