Super Mario World

 

super mario

Vad det första Super Mario Bros gjorde för Nes och spelbranschen är det idag väldigt få som inte känner till. Vem vet, utan Super Mario kanske vi fortfarande hade spelat spel som var uppdelade på olika skärmar. Om man tittar på hur många kopior av Super Mario Bros till NES det sålts, inser man ganska snabbt varför  ett Super Mario-spel till den dubbelt så kraftfulla Super Nintendo, måste vara något alldeles extra!

Då Nintendo började förlora lite mark till Sega under slutet på 80-talet var det sagt att ett nytt Super Mario-spel skulle levereras med den nya konsolen Super Nintendo när systemet släpptes. Det verkar som om allt fungerade fint, för i dag ca 16 år efter utgivningen av konsolen, har Super Mario World har sålt över 17 miljoner exemplar. De enda mariospel som har sålts i fler exemplar mer är Super Mario Bros 3 och naturligtvis orginalet Super Mario Bros. Om inte detta visar hur framgångsrika Super Mario-serien är, så vet jag vet inte vad som gör det.

Med 7 olika oförglämliga världar: Yoshi s Island, Donut Plains, Vanilla Dome, Twin Bridges området, Cookie Mountain, Forest of Illusion, Chocolate  Island, och Valley of Bowser. – ser världarna, som ni kanske redan har gissat, lite annorlunda ut från det vi är vana vid att se när vi tittar ut genom fönstret. Jag förstår att det kan vara svårt att se dessa världar framför sig om man inte spelat spelet tidigare, men av namnen att dömma, kanske man kan gissa temat i varje värld.

Om du mot förmodan inte har en aning om hur du spelar en Mario-spel, kanske det är dags att du lär dig att spela ett just här! Du tar rollen som antingen Mario eller Luigi beroende på vilken spelare du är. Båda har samma kunskaper, och den enda skillnaden mellan dem är att Luigi har gröna kläder medans Mario har röda. På varje bana, måste du nå målet som vanligtvis finns i slutet av varje ”stage” . Det finns självklart en hel del fiender som står i vägen som du kan slå ut genom att antingen hoppa eller kasta något på dem. Detta ”något” är vanligtvis ett skal som du antingen kan hitta på banan eller plocka upp efter att du har hoppat en gång på fiender som har skal på sig. Hur du dödar fienderna är upp till dig! Så vad väntar du på? Prova på ett av världens mest kända och bästa spel nu direkt!